A jogi lépéseket sem zárja ki a Magyar Progresszív Intézet igazgatója azzal a fővárosi közvélemény-kutatással kapcsolatban, amelyben vélhetően a cég nevével visszaélve, ismeretlenek készítenek felmérést a fővárosi szocialista párttagok, szimpatizánsok köré­ben. Mint megírtuk, különböző fővárosi kerületekből számoltak be lapunknak arról, hogy a cég nevében politikusok népszerűségéről faggatták őket telefonon.
Ismeretlenek készítenek telefonos közvélemény-kutatást a Magyar Progresszív Intézet nevében. Lapunkat arról tájékoztatta Magyar Kornélia, az intézet igazgatója, hogy ők nem szondázzák a fővárosiakat Gyurcsány Ferenc, illetve Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltségével kapcsolatban. Hozzátette, korábban előfordult, hogy ha a Magyar Progresszív Intézet megbízást kapott közvélemény-kutatásra, akkor a Publicus Intézetet bízták meg annak lebonyolításával. Magyar Kornélia állítja, cége most semmiféle megbízást nem kapott, ő is értetlenül áll az ügy előtt.

Lapunknak több mint tucatnyian egyhangúlag erősítették meg, hogy szocia­lista párttagokat kerestek meg különböző budapesti kerületekben a Magyar Progresszív Intézet nevében, hogy aktuálpolitikai kérdésekre válaszoljanak. Az intézet igazgatója a Magyar Időknek elmondta, egyelőre konzultál munkatársaival, majd eldönti, tesz-e jogi lépéseket az üggyel kapcsolatban. Mint fogalmazott, elképzelhető, hogy valakik nem akarják vállalni, kinek a megbízásából készítenek felmérést, ezért használják cége nevét. Magyar Kornélia kiemelte, ha a kérdéssor szakmaiatlan, akkor az az intézetnek hatalmas hitelrontást jelent.

Lapunk információi szerint az V., a VI., a VII. és a XV. kerületben az elmúlt néhány napban több szocialista párttagot is felkerestek. A tagok között telefonos megkeresés útján azt szondázzák: mekkora a támogatottsága Gyurcsány Ferencnek és feleségének, Dobrev Klárának miniszterelnök-jelöltként, valamint Molnár Gyulának főpolgármester-jelöltként. Az említett közvélemény-kutatásban a Demokratikus Koalíció elfogadottságáról is kellett nyilatkozniuk a válaszadóknak. A fővárosi ügyek is szóba kerültek, itt arra voltak kíváncsiak a „kérdező­biztosok”, hogy a válaszadó támogatná-e Molnár Gyula főpolgármester-jelöltségét. Horváth Csabának, a Fővárosi Közgyűlés szocialista tagjának munkásságát és elismertségét is firtatták, valamint szóba került az LMP társelnöke, Szél Bernadett, illetve az MSZP fővárosi elnöke, Kunhalmi Ágnes tevékenysége is. A két női politikus esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is faggatták a válaszadókat.