Alessandra Morassutti egy holisztikus orvos, homeopata és egy különleges berendezés forgalmazója. Ez az eszköz egy találmány Damanhurból. Damanhur egy ökofalu és fenntartható közösség Észak-Olaszországban, amely már körülbelül 40 éve működik.
Az ENSZ is elismerte Damanhurt, mint a fenntartható élet egy modelljét, és jól ismert a világon arról, hogy felépítették az Emberiség Templomát, ami sokak szerint a “Világ nyolcadik csodája“. Damanhurban már sok éve foglalkoznak a növényekkel való kommunikációval és a növények zenéjével, ami ennek a kutatásnak az eredménye. A növényeket megszólaltatva szerte a világon tartottak koncerteket közönség és zenészek körében.

A készüléket használhatják a növények szerelmesei, zenészek, művészek, kutatók és bárki, aki érdeklődik a szakrális zenei légkör létrehozása iránt. Alessandra a készüléket elviszi iskolákba, rehabilitációs központokba, idősek otthonába, stresszes munkakörnyezetbe és más helyekre, ahol a résztvevők nyugtató és pihentető kölcsönhatásban részesülhetnek.

http
Hogyan működik?

A készülék az elektromágneses eltérésekből adódó ellenállást a gyökerek és levelek között elektródákkal méri, majd leképezi.

Minden egyes változás egy eltérő zenei hangot jelent. Ezután a készülék az értékeket hallható zenei hangokká alakítja át.

A növények 4-5 oktávot képesek létrehozni, és a készülék lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kiválassza a kimeneti hangot, ami lehet zongora, furulya, dob, illetve mintegy 120 különböző hang közül választhat.

Amint a növény megtanulta, hogy ezzel zenét képes létrehozni, elkezdi használni a készüléket. Megváltoztatja az elektromos ellenállását, hogy megkapja a kívánt hangot. A növény ezt úgy teszi, hogy érzékeli a készülék körül lévő elektromégneses mezőt. Interaktívvá válik a körülötte lévő energiamezőkkel, melyet a jelenlévők szándéka és energiamezői befolyásolnak. A zenészekkel, valamint a fókusszal és a létrehozott energiával, miközben kísérik a növényeket, mintha a növények azonnal váltatának és harmóniába kerülnének velük, bizonyítva a magas szintű rezonáns együttműködést.


A készülék rendelkezik egy “mintavételi sebesség” gombbal, ami lehetővé teszi a készülék használója számára, hogy megváltoztassa a dallam sebességét gyorsabbra vagy lassabbra, de az összes hangot a növény elektromos ellenállása hozza létre.

A tudomány mostanra feltárta, hogy a növények nagyon fejlettek a szenzoros kommunikációban. Néhány ilyen szenzoros kommunikáció sokkal gyorsabb és kifinomultabb, mint hinnénk.

A készülék rendelkezik egy hátsó midi kimenettel, ami lehetővé teszi bármilyen midit használó eszköz csatlakoztatását. A múltban a kísérletezők ennek a technológiának a segítségével felfedezték, hogy a növények képesek felismerni az embereket és környezetük egyes elemeit.

Az emberek arról számolnak be, hogy ha becsukják a szemüket és “érzik” a zenét, akkor egy erőteljesen nyugodt, alapvetően expanzív közérzetet tapasztalnak meg.