Az amerikaiaknak Donald Trump elnökjelöltre kell szavazniuk, ellenkező esetben az atomháborút kockáztatják - jelentette ki szerdán Vlagyimir Zsirinovszkij, az orosz jobboldali populista Liberális Demokrata Párt vezetője a Reuters hírügynökségnek adott interjújában.
A Putyin orosz elnök közeli szövetségesének tekintett ultranacionalista politikus szerint Trump az egyetlen ember, aki csillapítani tudja a Moszkva és Washington közötti, veszélyesen mérgessé vált kapcsolatokat.Az orosz parlament (duma) alelnöke szerint Trumppal ellentétben Hillary Clinton demokrata elnökjelölt atomháborúba sodorhatja a világot, azaz kirobbanthatja a harmadik világháborút.

“A november 8-án szavazó amerikaiaknak rá kell ébredniük, hogy a békére szavaznak, ha Trumpra szavaznak. De, ha Hillaryre voksolnak, háború lesz. Rövidfilm lesz. Hirosimák és Nagaszakik lesznek mindenhol” – osztotta meg nézeteit.

Hillary Clinton és több amerikai tisztviselő is hangot adott már annak a meggyőződésének, hogy Oroszország beleavatkozik az amerikai elnökválasztásba, és nyilvánvalóan Trumpot támogatja Moszkva.

Zsirinovszkijt sok orosz egy bohócnak tartja, aki megbotránkoztató kijelentéseivel akarja magára vonni a figyelmet. Megfigyelők szerint azonban a szélsőséges politikus a Kreml közeli szövetségese, akit arra használnak, hogy megvizsgálják a közvélemény reakcióját egy-egy radikális ötletre.

A Reuters megjegyezte, hogy Zsirinovszkij stílusa erősen emlékeztet Trumpéra. Az orosz politikus szókimondása elég médiaszereplést biztosít neki, pártja pedig több millió orosz szavazatot tudhat magáénak az orosz társadalom munkásosztályából. A Liberális Demokrata Párt a harmadik helyen végzett a szeptemberi orosz parlamenti választásokon.

Soltész: Európának el kell döntenie, hogy fájdalmat csillapít vagy a betegséget orvosolja

Szijjártó: szorosabban kell együttműködnie az EU-nak Thaifölddel

Orbán Viktor és Andrzej Duda a Kossuth téren mond beszédet október 23-án

Fordulat az öngyilkos szír férfi ügyében?

Égett egy ház Érden