Afrikai sivatagba és görögországi lakatlan szigetekre kell deportálni minden olyan migránst, aki nem kap menedékjogot Európában, mert technikailag lehetetlen visszavinni őket oda, ahonnan jöttek – jelentette ki Miloš Zeman cseh köztársasági elnök a Blesk című napilapnak.
„Ez a javaslat nem újdonság. Még csak nem is embertelen. Görögországnak sok szigete van és hatalmas államadósága. Senki nem venné el tőlük. A migránsok kapnának élelmet és vizet. Azok a szigetek nincsenek elszigetelve a szárazföldtől, úgyhogy nem lenne semmiféle technikai probléma” – mondta Zeman, majd hozzátette: néhány menekülttábor a jordániai sivatagban lett létesítve.

„Szépen hangzik az a javaslat, hogy a gazdasági migránsokat oda kell telepíteni, ahonnan jöttek, de technikailag nem kivitelezhető. A muszlim kultúra – és ez nem lekicsinylő – nagyon eltér az európai kultúrától, méghozzá századokkal. Most nem szeretnék emlékeztetni a oszmánokkal vívott háborúkra és más hasonló dolgokra” – magyarázta Zeman, majd megismételte korábbi állítását, miszerint a muszlim migránsok nem dolgozni mennek Németországba, hanem csak szociális támogatást akarnak.

Több száz ISIS-dzsihádista szivároghatott vissza

A meghiúsult törökországi hatalomátvétel éjjelén a németországi török nagykövetségen is puccs volt

Megállapodtak a Török Áramlatról

Amerika sötét titkai leleplezve - Whitey Bulger elfogása, Égő város, Amerika Stonehenge-je

Tömegverekedés, nemi erőszak a kiskorú menedékkérők között Dániában