Elég nagy baj az a magyar közéletnek, hogy itt van nekünk Gyurcsány Ferenc. Méghozzá furcsa mód azért, mert amíg Gyurcsány Ferenc politikailag létezik, addig a baloldal nincs és nem is lehet. Így maximum valamiféle előrejelzőként értelmezhetjük Gyurcsányt, miszerint akkor kezd egyáltalán beindulni bármi is a baloldalon, ha ő kiszáll a buliból. És az nem holnap lesz.
De ha már összejött a DK-nak a parlamenti jelenlét, akkor ne az legyen már a megoldásuk a helyzetre, hogy kivonulnak a törvényhozásból. Mint azt bejelentették ma. Úgymint:

A DK négy képviselője, Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes, Varjú László és Oláh Lajos nem vesznek részt az üléseken és a bizottsági munkákban, nem hallgatják végig a napirend előtti hozzászólásokat, nem járnak be szavazni sem, kivéve, amikor valamilyen kétharmados ügy van, mert akkor a matematika szigorú szabályai szerint szükséges a DK a Fidesz - teljes létszám esetén nem létező - kétharmadának blokkolására.

Magyarországon nincs diktatúra. Barátságtalan rendszer épül gőzerővel, de ez nem diktatúra. Gyurcsányékat pedig azért küldték a választóik a parlamentbe, hogy aktívan képviseljék őket. Amikor Gyurcsányék ilyen bojkottba kezdenek, azzal a rájuk szavazók voksait „nem ment el szavazni”-ra változatják. Márpedig nem hinném, hogy erről szóltak volna a baloldali voksok.

De sok újat nem lehet elmondani a magyar ellenzékről, elmondtak ők magukról mindent, amikor nem bírtak bizottsági tagokat delegálni a népszavazáson a választókerületekbe.

Írtam az előbb, hogy Magyarországon nincs diktatúra. Viszont az is igaz, hogy a demokráciához ellenzékre is szükség van. Ám az sincs. Úgyhogy itt valami egészen új akármi zakatol éppen, neve még nincs, de nem kell kapkodni, mert nagyon úgy néz ki, hogy bőven ráérünk a névadással.

Régmúlt idők elveszett városai - A fáraó eltűnt városa

Bosszút áltak Svédországban a helyiek a migránsokon, a múlt héten megerőszakolt kerekesszékes nő miatt

A Clinton-Trump tévévita 11 legdurvább jelenete

Autópályára békésen barikádot építő négert gázolt el egy autós Calais-nál - rátámadt a dzsungel

Oroszország Berlint is elérhetné a rakétacsapásaival