Körmentettel és ünnepi misével nyitott újra vasárnap az a francia templom, ahol két hónappal ezelőtt dzsihadisták megöltek egy papot.
A megszentségtelenített templom megtisztítását szimbolizáló szertartást a katolikusok és a muzulmánok közti megbékélés jegyében Dominique Lebrun roueni érsek mutatta be a normandiai Saint-Etienne-du-Rouvray településen. A ceremónia minden pillanatát “a megbocsátás, a megbékélés és a béke” vezeti – mondta a mise előtt az érsek.

“Az egyházközösség elvesztette egyik pásztorát, a templomot meggyalázták, Isten ellen sértést követtek el, az én feladatom újranyitni a templomot, ahogy azt szokás egy megszentségtelenítés után” – tette hozzá. Július 26-án ebben a templomban vágta el a 85 éves Jacques Hamel torkát két 19 éves iszlamista radikális, akik az Iszlám Állam dzsihadista szervezet nevében követték el a merényletet. Ez volt az első katolikus imahely ellen elkövetett merénylet Európában alig két héttel a nizzai terrortámadást követően, amelyben 86-an vesztették életüket.

Szerbia is lezárhatja a határokat, ha az EU nem haragszik meg Magyarországra

Schulz sz@rik a 3 millió szavazóra, szerinte a magyarok nem törődtek Orbán felhívásával

Újabb kiszivárogtatás - Így teszi tönkre Clintont, a Wikileaks alapítója

Holttestet találtak a parkban, de nem tudják, ki az

A részeg férfi megvert egy utast, míg a párja a sofőrt harapdálta


mti