Kizárható, hogy magánéleti problémák miatt robbantott bombát néhány napja a fővárosban egy mai napig ismeretlen férfi – értesült lapunk. Közben egyre több jel mutat arra, hogy a támadó profi, tudta, mit tesz.
A felvételeken az látszik, hogy a horgászsapkát viselő férfi egy boltban vásárol, de hogy pontosan hol és mikor, az nem derül ki a nyomozó hatóság közleményéből. Az egyik képen viszont már a robbantás helyszíne látható, ahol egy biciklis teker el. Az ügyészség most ezt a kerékpárost keresi, mert abban bíznak, hogy láthatott valamit a robbantás előtt. A felvételek a Police.hu, illetve az Mklu.hu oldalakon tekinthetők meg.

A sérült rendőröket szombaton meglátogatta Orbán Viktor és Pintér Sándor is. A Magyar Idők úgy tudja, hogy a miniszterelnök és a belügyminiszter már korábban bementek volna a kórházba, de a rendőrnő állapota miatt az orvosok ezt nem engedélyezték.

Közben lapunk megtudta, hogy a robbantáskor életveszélyesen megsérült rendőrnőt már kihallgatták a nyomozók, és információink szerint mindenre emlékszik. Értesüléseink alapján az ügyészség már kizárta azt, hogy magánéleti okokból történt volna a támadás. Ezt támasztják alá az Origó információi is. A lap azt írta kizárható, hogy a robbantás indítéka magánéleti problémával áll összefüggésben, vagy hogy a robbantó féltékenységből támadt a rendőrökre, valamint egy esetleges szerelmi háromszög is.

A portál szerint a robbantó profi lehetett. Felkészültségét bizonyítja az is: tudta, a robbantás előtt hová kell állnia, hogy ne sérüljön meg. Minden bizonnyal korábban már kipróbálhatta, hogy a bomba – amelyhez hasonlót Brüsszelben is használtak – mekkora területen pusztít. Ráadásul a támadás után ruhát váltott: másik cipőt vett fel, levette a kalapját és kapucnit húzott a fejére. A bomba egyes elemei Kínából származhatnak – közölte a lap.

A Központi Nyomozó Főügyészség továbbra is előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete gyanúja miatt folytat eljárást az egyelőre ismeretlen tettes ellen. Az ügyön egy százfős nyomozócsoport dolgozik, amelynek tagja a Terrorelhárítási Központ néhány munkatársa is.

Emlékezetes, a főváros VI. kerületé­ben, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél múlt szombat éjjel történt robbantás, amelyben két rendőr megsebesült.

Ilyen állapotban van a baloldal: örülnek az eredménynek, ahol 3 millióan szavaztak Orbán akarata szerint