Oroszország egész tűzerejét beveti, hogy segítsen a szíriai rendszernek Aleppó visszafoglalásában, mert úgy véli: érdemesebb katonai győzelmet aratni, mint folytatni a haszontalan tárgyalásokat Washingtonnal – írta az AFP elemzőkre hivatkozva.
“Oroszország ezt az opciót választja, mert nem hisz többé a Washingtonnal való együttműködésben Szíriát illetően” – vélekedett Fabrice Blanche a Washington Intézet Szíria-szakértője. “Ez totális háborút jelent, mivel Moszkva nem hiszi, hogy Washington akarat vagy képesség hiányában bármit is képes tenni Szíriában” – tette hozzá Blanche.

A Szíriában állomásozó orosz harci gépek csütörtök este óta olyan hévvel támadják Aleppónak a lázadók kezén lévő részét, amilyenre az egy évvel ezelőtt kezdődött (orosz) katonai beavatkozás óta nem volt példa.

Moszkva “le akar számolni az ellenállás fontos fészkével” – húzta alá Igor Sutyagin (Szutyjagin), a londoni Royal United Service Institute Oroszország-szakértője. Ezután már csak Idlíb tartomány és néhány rebellis tűzfészek visszavétele maradna hátra.