Borzalmas helyzetben találta magát egy magyar kamionos Oroszországban. A 46 éves Varga Károlyt egy baleset miatt szeptember végén őrizetbe vették. Azóta szörnyű körülmények között raboskodik.
A 46 éves magyar férfit szeptember végén vették őrizetbe a baleset miatt. Azóta rettenetes körülmények között raboskodik.

A nyírmeggyesi férfi Orjol közelében járt, amikor a halálos áldozatot követelő baleset megtörtént. A tragédia azért következett be, mert a férfi nem vett észre egy másik járművet.

Az úton ugyanis haladt még egy kivilágítatlan, pótkocsis rotációs kapa is, amíg nyolcan kilométeres sebességgel bele nem rohant a teherautó.

Az ütközésbe az orosz férfi belehalt. Egy helyi rendőrfőnök szerint pedig a rotációs kapának semmi keresnivalója nem volt az autóúton. A magyar férfi kamionját ennek ellenére lefoglalták, majd hatvan napra előzetesbe tették.

"Nem hittem el, hogy gondatlanságból elkövetett ember­öléssel vádolják. Tizennégy napig semmit sem tudtunk róla, nem telefonálhatott. Kiutaz­tam hozzá, de két nap után csak egy órát beszélhettünk. Szörnyű helyen tartják, tizenöt fokban, takaró nélkül. Leromlott az állapota, tizenhárom kilót fogyott, hetekig ugyanabban a ruhában raboskodott" – mondta a Borsnak a férfi sógora és kollégája.