A magyar miniszterelnök soha nem is mondta, hogy a republikánus elnökjelöltet támogatná, csak azt elemezte, hogy melyik jelölt külpolitikája lenne jobb Európának és Magyarországnak – üzente Orbán Viktor sajtófőnöke.
Támogatja még Orbán Viktor az amerikai elnökválasztáson Donald Trumpot? – kérdezte a 444 Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, miután a nőket lealacsonyító kommentárjaitól, zaklatásról szóló vallomásától nem teljesen függetlenül tovább zuhant a republikánus elnökjelölt népszerűsége.

Orbán idén nyáron Tusnádfürdőn azt mondta Trumpról, "sosem gondoltam volna, hogy valaha is felmerül a fejemben az a gondolat, hogy a kinyílt lehetőségek közül mégiscsak ő volna a jobb Európa és Magyarország számára, sosem gondoltam volna, de a helyzet mégiscsak úgy áll, hogy meghallgattam ezt a jelöltet, és azt kell mondanom önöknek, hogy tett három javaslatot a terrorizmus megfékezésére." Később Kovács Zoltán kormányszóvivő is a republikánus jelölt filozófiáját dicsére a Trumphoz több szálon kapcsolható Breitbarton, ahol azóta többször is megszólalt.

Havasi most a 444-nek azt üzente, Orbán nem mondta, hogy Donald Trumpot támogatja. "Ez az amerikai nép döntése. A miniszterelnök azt elemezte több megszólalásában, hogy melyik jelölt külpolitikája lenne jobb Európa és Magyarország számára."