Lejárt alapanyagokkal is dolgozott az a reform termékeket előállító tésztaüzem, ahol szeptember végén tartottak ellenőrzést a NÉBIH szakemberei.
Rendelten, zsúfolt üzemben, lejárt és ellenőrizhetetlen származású alapanyagokból, festékek, oldószerek és rágcsálóürülék mellett készült a gluténmentes tészta abban a Pest megyei üzemben, amit nemrég ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Az üzemben gluténmentes tésztákat, például lenmagos-, gesztenyelisztes makarónit, szezámlisztes spagettit és tarhonyát készítettek, három másik cég megbízásából. Az üzemben használt kellékeket az udvari csapnál mosták, a raktárban pedig voltak olyan hozzávalók, amiknek a zsákjára nemhogy a lejárat vagy a származás nem volt ráírva, de az sem, hogy mi van a zsákban.
A Nébih több mint 1500 kg alapanyag és kész tészta forgalomból történő kivonását rendelte el, azt pedig még vizsgálják, hogy hol lehetett kapni az üzemben készült tésztákat. Az üzemet a hatóság felfüggesztette, a gyártás pedig akkor indulhat újra, ha a cég kitakarított, fertőtlenített és kiirtotta az üzemet összeszaró rágcsálókat.
0 Megjegyzések