Svédország az egyik legnépszerűbb célország a menedékkérők számára. A svéd rendőrség azonban ennek egyáltalán nem örül, hiszen igencsak megszaporodtak a bűncselekmények, főként a kábítószer-kereskedelem, a szexuális bűncselekmények, lopások, a vandalizmus és a csoportos erőszak elkövetési aránya lett kiemelkedően magas -legalábbis a legutóbbi jelentések szerint. 
Mostanában pedig már a hatóságok elleni támadásoktól sem riadnak vissza a migránsok. Svédországban 55 ún. NO-GO zóna van, ahol naponta mondanak fel a rendőrök. A rendőrség szóvivője, Peter Larsson azt mondta csütörtökön NRK csatornán: “úgy gondolom, hogy a tisztviselők 80 százaléka munkahelyet vált.”
Az ország egyes területein szinte mindennapossá váltak a tisztviselők, rendőrök elleni támadások: kövekkel dobálják őket és megtámadják a hivatalos személyeket, semmitől sem riadnak vissza.
Különösen súlyos a helyzet Malmöben, ahol a városban mintegy 70 autót gyújtottak fel és a szervezett bandák által ekövetett bűnözés nőtt meg nagyon ebben az évben, az elkövetőket persze legtöbbször meg sem találják. Svédországba érkezett egyébként a legtöbb menedékkérő 2015-ben.

Reuters exkluzív: az EU a leggazdagabb országokba önti a pénzt

Nigel Farage, a UKIP nagy visszatérője

IMF: globalizációellenes lázadás fenyeget

Rangos elismerést kapott a gyerekek szexuális zaklatásával vádolt igazgató

Vélhetően a No Borders bujtogatta a migránsokat