Vérfürdővel fenyegettek meg egy katolikus középiskolát a közép-angliai Doncesterben iszlamisták. Az iskolai közösségi oldalain üzenték, hogy minden nem muzulmán diákot meggyilkolnak.
A doncesteri McAuley High School katolikus középiskola Facebook, Instagram és Snapchat oldalára érkezett hétfőn egy vérfagyasztó fenyegetés: „Figyelünk benneteket és Allah is figyel. Minden hitetlent megölünk” – olvasható az Express tudósításában.

A terrorelhárítás is vizsgálja az ügyet. A fenyegetés ellenére az iskola kedden kinyitott. Azzal nyugtatták a szülőket, hogy rendőri felügyeletet rendelnek ki a diákok védelmére.

A hír hallatán több szülő is kivette gyerekét aznap az iskolából. „A Snapchaten és a Facebookon is látták a fenyegető üzeneteket a diákok, amelyekről a szülők akkor még nem értesültek” – mondta az egyik szülő a Yorkshirepostnak.

Az intézmény vezetői azt tanácsolták a joggal aggódó szülőknek, hogy ne válaszoljanak semmilyen kéretlen üzenetre, amely e-mailen vagy közösségi oldalakon érkezik.

A keresztényeket lelövik, ugye?

Kevesen tudják, sajnos, de a világ legüldözöttebb vallása a keresztény. Több mint egymilliárd ember vallja magát Krisztus követőjének, mégis hívei szenvedik el a legtöbb vallásellenes támadást, és nem csak fizikailag, hanem lelki, szellemi szinten is. Egyes kimutatások szerint a Földön 4 (!) percenként szenved mártíromságot egy embertársunk pusztán csak azért, mert keresztény.

A brit kormányfő Dániában lobbizott az uniós kilépésért