Nyolc éves kisfiával a karjaiban ugrott a halálba egy orosz nő, aki elrontott arcplasztikája óta depresszióval küzdött. A nő attól félt, válása után fia a férjéhez kerül.
A 33 éves Anna Ozhigova úgy érezte, nem tud tovább mosolyogni, főleg olyankor nem, mikor a férje új orra láttán röfögni kezdett. Az elrontott műtét a pár szakításához vezetett, és mivel a nő attól félt, hogy válás esetén a 8 éves Gleb a férfihez kerülne, a kisfiúval a karjaiban vetődött ki szülei kilencedik emeleti lakásának ablakából Omszkban - írja a Metro.

A reményvesztett nő öngyilkossága előtt egy búcsúlevélben megírta, mit miért tesz.

Az egész egy plasztikai műtéttel kezdődött - erről Anna még barátainak egy közösségi oldalon keresztül írt. Eszerint a sebész meggyőzte őt, hogy az orrát át kéne szabni. A rutinműtét azonban borzalmas véget ért - Anna néhány izomrost átvágása miatt már nem tudott mosolyogni, az orra pedig olyan lett, mint egy malacé. A férje, Oleg, akárhányszor meglátta őt, röfögni kezdett.

A pár már 12 éve élt együtt, és hiába viselt Anna állandóan vastag sminket a műtét óta, férje nem tudta megszokni az új arcot. Sokszor veszekedtek is, mert Oleg szerint Annának nem kellett volna kés alá feküdnie.

A nő nem tudott megbékélni a gondolattal, hogy mostantól így kell élnie, ezért pszichológushoz is járt. Egy barátja szerint érzelmi támogatásra lett volna szüksége, és már korábban is megpróbálta megölni magát. Az utolsó csepp a pohárban az a félelem volt, hogy a fiút elveszik tőle.

"Boldogságot, szeretetet és békét szerettem volna Glebnek biztosítani - de dühben kellett felnőnie" - írta búcsúlevelében Anna.

A rendőrség vizsgálja az esetet.