Zuglóban és a Rákóczi úton húzták meg magukat a párizsi, illetve brüsszeli terrortámadás elkövetői. A terroristák nem nagyon mozdultak ki a szállóból, ám az udvaron nagy volt a sürgés-forgás.
Salah Abdeslam egy Rákóczi úti apartmanban, másik három társa, az algériai származású Omar Mostefai és Samy Amimour , valamint a marokkói Foued Mohamed-Aggad a zuglói Hotel Central Kingben szállt meg. Abdeslam nem időzött hosszabban nálunk, mindig csak néhány éjszakát aludt itt, ám összesen háromszor járt Magyarországon.

A zuglói szállóban nagyjából tízezer forintba kerül egy szoba, ide jelentkezett be három férfi hamis szír útlevéllel tavaly szeptember 9-én, és 16-ig szinte el sem hagyták a hotelt és környékét. 17-én találkoztak a Keleti pályaudvarnál Abdeslammal, rövid megbeszélést tartottak, és nem sokkal ezután útnak indultak Franciaország felé.

"Tíz -tizenöt arabul beszélő férfi is állt akkoriban esténként a szálló udvarán, el sem mozdultak onnan" – nyilatkozta a Blikknek egy eladó. "Az volt a furcsa, hogy igen gyakran térültek-fordultak a taxik, és többen is láttuk, hogy így szállítanak csomagokat innen a városba" – mondta.

A Rákóczi út 30. szám alatt lévő Hotel 30 egy társasház gangjáról nyílik, itt bujkált múlt évben a marokkói származású, ám francia állampolgár Salah Abdeslam is, akiről kiderült, hogy kapcsolatban állt az ISIS nevű rettegett terrorszervezettel.