Az éjjel megkezdődött a calais-i dzsungel felszámolása, ami a várakozásoknak megfelelően nem éppen zökkenőmentesen zajlik.
Ahogyan arról vasárnap este is beszámoltunk, a hétvége során több kisebb-nagyobb összetűzés alakult ki a migránsok és a rendőrök között Calais-ban. Az este, majd az éjjel folyamán a helyzet azonban tovább romlott; George Soros aktivistái is bevetették magukat, komolyabb konfliktust generálva.
Beszámolók szerint a migránsok kövekkel támadtak a rendőrökre, később pedig tüzet gyújtottak. Utóbbi akcióról videó is készült.
Jól látszik a felvételen az is, hogy a rendőrök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Beszámolók szerint 1200-1300 rendőr van a táborban, elmondásuk szerint azért, mert nagyon nagy az erőszak kockázata a "szélsőbalos, anarchista szervezet", a No Borders jelenlévő brit tagjai miatt. Egy karitatív szervezet elnöke is hasonlóképpen nyilatkozott: nagyon nehéz most Calais-ban, mert a No Borders aktivistái mindenkit megtámadnak. Ők csak az erőszak miatt vannak itt."
A migránsok viszont nem akarnak elmenni, többen arról beszéltek, hogy a céljuk az, hogy eljussanak Nagy-Britanniába, és ha már Franciaországig elértek, akkor nem hátrálhatnak meg.