A kormány szerint már 820 milliárd forint fölött jár a rezsicsökkentéssel megspórolt összeg - jön a következő kör?
Kiszámolták

A rezsicsökkentésnek köszönhetően a magyar családok az idén 179 milliárd forintot takarítottak meg, a rezsicsökkentés kezdete óta pedig már 821 milliárd forintot - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára az MTI beszámolója szerint.

Aradszki András arról is beszélt: vizsgálják a rezsicsökkentés további lehetőségeit is.

Most, hogy az állam a legnagyobb szereplő, lesz újabb rezsicsökkentés?

Szakértők szerint egyébként a villamosenergia-árak és a földgáz árának a csökkenése és az alacsony kamatok mind-mind egy újabb lakossági rezsicsökkentés mellett szólnak - egy maximum 10 százalékos csökkenés jöhet majd a következő években, ennek ütemezése azonban már szigorúan politikai kérdés.

Korábban Seszták Miklós fejlesztési miniszter lengette be annak a lehetőségét, hogy egy újabb rezsicsökkentést vezessen be a kormány. A dolgot egy kicsit megnehezíti, hogy most már nem külföldi kötődésű multikból, hanem jórészt saját magából kell kifacsarnia a kedvezményt az államnak - a lakosság gázt például már csak az állami rezsimamuttól tud vételezni. A dolognak mindenesetre nagyban növeli az esélyét, hogy közelegnek a 2018-as választások.

Puccsot hajtottak végre a líbiai kormány ellen

Facebookon panaszkodott, kirúgták a szombathelyi férfit

Halálos baleset Győrnél, ennyi maradt az autóból - Fotók

Brutális összeget nyert a lottón egy német játékos

Egy magyar író könyvéből készült 2017 legjobban várt scifije?