Őrizetbe vettek egy galambot Indiában, mert állítólag Narendra Modi kormányfőnek címzett fenyegető levelet találtak nála - jelentette hétfőn a The Wall Street Journal amerikai napilap.

A galambot az északi Pundzsáb államban fogta el egy határőr még vasárnap. A madárnál urdu nyelvű üzenetet találtak, amelyet állítólag az indiai miniszterelnöknek címeztek.

A levélben az áll, hogy "Minden egyes gyerek kész felvenni a harcot Indiával", és a Laskar-e-Taiba (Igazak Hadserege) nevű pakisztáni szélsőséges muzulmán szervezet aláírásával van ellátva - közölték a hatóságok.

Az indiai televízióban be is mutatták a galambot, ahogy egy kalitkában őrzi három egyenruhás. A The Wall Street Journal megjegyezte, hogy egy másik galambot is elfogtak Indiában mintegy 50 kilométerre a legutóbbi őrizetbe vétel helyszínétől. 

A madár faroktollait urdu nyelven írt szavak ékesítették. A szöveg megfejtéséhez egy muzulmán imámot hívtak segítségül, s mint kiderült, a madár tollaira a hét napjait írták rá - közölte a rendőrség. Az India és Pakisztán közötti folyamatosan meglévő feszültség ugrásszerűen megnőtt azóta, hogy ismeretlen fegyveresek szeptember 18-án rajtaütöttek Kasmírban egy indiai katonai helyőrségen, és megöltek 17 embert.    

Csak a testemen keresztül! – azt nem hallgathatják le

Friss hírek a magyar celebnőket szexvideóval zsaroló személyi edzőről!

A világ leggazdagabb országai fogadják be a legkevesebb migránst

Nem volt besúgó az Egészséges Fejbőr énekese

Dróncsapás végzett a korábbi an-Nuszra Front egyik vezetőjével