Hosszú évek múlva kezdődhet majd el hazánkban a Friss utcai vérengzés elkövetőjének tárgyalása - ha egyáltalán elkezdődik.
A brutális gyilkosság nem csak Nyíregyházát, de az egész országot megrázta: a romániai állampolgár Dan S. augusztus 31-én azzal a szándékkal rontott rá R. Máriára és férjére, hogy végezzen velük. Mindkettejüket közvetlen közelről lőtte le: az asszony életét vesztette, a férfi életveszélyes sérülésekkel került kórházba. Otthon voltak a szülők ikergyermekei is: a kis Lázár és Lea tanúja volt a brutális tettnek.

A férfit - nem sokkal később - Romániában kapták el. Hazaszökött, hogy ott legyen öngyilkos. Tette nem sikerült, ám azóta folyamatosan azért küzd: ne adják ki Magyarországnak. Ügyvédje azt mondja: itt túl ellenséges a hangulat vele szemben.

Mint arról a Blikk beszámolt, egyébként sem lehetne még pár évig kiadni a férfit, ellene ugyanis jelenleg két eljárás is folyik ott. "Védencem ellen jelenleg két eljárás is folyik Romániában, egyrészt a fegyvercsempészetért, másrészt pedig a tiltott fegyvertartásért. Ezekért a bűnökért is letöltendő börtönbüntetést fog kapni, ha ezeket leülte, akkor adják ki Magyarországnak" - magyarázta a bulvárlapnak Lucian Negrutiu, Dan S. ügyvédje.

TESTVÉRE LÁTOGATJA

A férfi - akit jelenleg Kolozsváron tartanak fogva - nem látogatja a volt felesége, ennek ellenére nem tölti egyedül a napjait. "Úgy tudom, a volt felesége nem járt nála, a gyermekeiről sincs tudomásom, azonban a testvére rendszeresen látogatja" - árulta el az ügyvéd.

Önnek is nőtt a jövedelme évi 123 ezer forinttal

Bozótvágóval akart ölni a borsodi közmunkás

Soros György civiljei küldhették a magyar határ felé a migránsokat, de idő előtt elfáradtak

Ezt látta a Nemzetközi Űrállomás legénysége a pusztító Matthew hurrikánból – Videó

Bolond! Mániákus! Trump jelöltje higgadtan kivégezte ellenfelét a tv-vitán