Azt vetted észre, hogy az utóbbi időben egyre élénkebbé váltak az álmaid? Talán egyre intenzívebbek lettek vibráló színekkel és egy csomó akcióval? Esetleg hosszabb ideig is álmodsz, miközben alszol? Ha ismerősen hangzanak a kérdések, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem vagy egyedül. Ahogy vékonyodik a fátyol és új spirituális energiák érik el a bolygót, a rezgési frekvenciánk is növekszik. Ez néha több élénk álom formájában nyilvánul meg.
Álmok és az alvási ciklus

Az álmok a REM (gyors szemmozgás) alvási fázisban jelentkeznek. Az alvási ciklus REM és nem-REM (NREM) fázisokból áll. Az NREM alvási rész négy szakaszból áll. Az 1-es szakasz a kezdeti fázis, amikor elkezdünk álomba merülni. A 2-ik szakasz a könnyű alvás időtartama. A 3-ik és 4-ik a mély alvás, és a 4-ik a legmélyebb. Miután az NREM négy szakasza befejeződött, elkezdődik a REM fázis.

Az alvási ciklus tulajdonképpen többször ismétlődik az ágyban töltött órák alatt. Az NREM 1-4, REM ciklusok ismétlődnek, tehát a valóságban több alkalommal megyünk keresztül a REM, vagy álom fázison. Az első REM szakasz mindössze nagyjából 10 percig tart, de ahogy telik az éjszaka, a REM fázisok egyre hosszabbak lesznek. Az utolsó REM szakasz az ébredés előtt akár egy órán át is tarthat.

Intenzív és élénk álmok

Az intenzív és élénk álmok általában megragadják az ember figyelmét, mivel sok érzelemmel és cselekménnyel lehetnek tele. Lehetnek nagyon színesek és akciódúsak, néha egészen szürreálisak. Az is előfordulhat ilyenkor, hogy tudatos álmot tapasztal meg valaki, ha tudatára ébred annak, hogy álmodik.

Sok ember van, aki hasonló élénk álmokról számolt be az utóbbi időben. Közöttük a leggyakoribb álom tapasztalatok során angyali lényekkel, vezetőkkel és feltételezett korábbi életekkel találkozik az álmodó. Egyesek idegenekkel és földönkívüliekkel való érintkezésről beszélnek. Megint mások megemlítik, hogy osztályban vagy tanulási helyzetben vettek részt szellemi vezetőkkel. Végül néhányan prófétikus álmokat tapasztaltak meg a jövőről.
Egy másik érdekes jelenség, amiről az emberek beszámolnak, hogy jobban emlékeznek azokra az álmokra, melyek korábban történtek. Egyesek képesek megkülönböztetni az álmokat aszerint, hogy melyiket tapasztalták meg az alvási ciklusban korábban és melyiket később. Az emberek általában az utolsó REM szakasz álmait képesek felidézni, melyre közvetlenül az ébredés előtt kerül sor, de most az éjszaka bármely órájában átélt álmaikra is emlékeznek. Gyakran számolnak be arról, hogy úgy érzik, mintha egész éjjel álmodtak volna.

Mit jelent ez?

Az álmok nyilvánvalóan nagyon személyesek, és jelentésük elsősorban az álmodóra vonatkozik. De mit jelent, ha ennyire élénk álmokat tapasztal meg valaki? Nyilvánvaló, hogy a tudatalatti próbál közölni valamit. A Felsőbb Énünk szintén az álmokon keresztül beszél hozzánk. Ezeknek a merész látomásoknak a célja alvás alatt az, hogy tanítsanak és mint lényt aktiváljanak.

Ezeknek az intenzív álmoknak az a célja, hogy felkeltsék a figyelmet. Elvégre, ha nem lennének elég határozottak és élénkek, akkor valószínűleg elfelejtenénk őket. Ám ha mégsem emlékszik valaki ezekre a furcsa és intenzív álmokra, az is rendben van. A tény, hogy vannak azt jelzik, hogy valami mélyen mocorog odabenn.

A jelenség egyre többekkel megtörténik. Hogy mit is jelentenek igazából, arról sokan spekulálnak, de vannak rá elméletek. Ahogy haladunk a Vízöntő korba, egy magasabb frekvencia új spirituális energiáit tapasztaljuk meg. Az elménk, a szerveink és lelkünk ezen új rezgésekhez igazodik, és az élénk álmok ennek valószínű jelzései lehetnek. A fátylak elvékonyodnak, és az álmok hídként szolgálnak földi életeink és az új bővülő tudatunk között.