A Matthew hurrikán pusztításának következtében Haiti déli részének körülbelül 90 százaléka romba dőlt, falvak, városok tűntek el a térképről, ezernél is több ember meghalt, körülbelül 300 iskola károsodott és 1,4 millió embernek van szüksége azonnali segítségre.
Miguelito Villalba Sanchez illusztrátornak feltűnt, hogy nem indult Facebook-kampány Haiti megsegítésére, és figyelemfelkeltő karikatúrát készített.

Nobody is Haiti, vagyis Senki sem Haiti.

A tavaly novemberi párizsi terrortámadást követően a Facebook megadta a lehetőséget felhasználóinak, hogy időlegesen a francia zászló színeiben pompázzon a profilképük, míg korábban emberek százezrei fejezték ki szolidaritásukat a Charlie Hebdo-tragédia áldozatainak a #JesuisCharlie hashtaggel.

Ráadásul a Facebook sok esetben aktiválta a safety checket is (mondjuk Libanon esetében épp nem), sőt, az orlandói lövöldözés után is könnyen megemlékezhettünk az áldozatokról a közösségi médiában.

Most ilyen nem létezik, hiába, hogy családok ezrei szakadtak el egymástól és a 2011-es földrengést még ki sem heverő ország teljesen összeomlott.

Nem ez az első eset

2011-ben a Boko Haram nevű terrorszervezet húszezer ember halálát okozta az országban, majd 2014-ben 200 diáklányt raboltak el Chibok városából. Bár páran azóta kiszabadultak, többségük fogságban van. De a Facebook róluk is elfelejtett megemlékezni.

Parlamenti határozatba foglalták Ausztráliában, hogy Trump egy visszataszító meztelen csiga

Kiakadtak az evangélikusok azon, ahogy Balog Zoltán Bayer Zsoltot védte

Simán meg lehet jósolni, mikor lesz tüntetés

Merényletre készült két ausztrál kamasz?

Clinton kampányfőnökének újabb e-mailjeit szivárogtatta ki a WikiLeaks