Nem először fordult elő ilyen velük, most azonban tragédiába torkollott figyelmetlensége.
Miközben a Kárpát-medencében egyértelműen beköszöntött az ősz, a világ Egyenlítőhöz közelebbi tájain – mondjuk a Mexikói-öböl partján – még javában tart a nyár. Ám ami kedvez a turistáknak, pont az okozta múlt pénteken egy hároméves kislány vesztét.

A kis Cheyenne édesanyja egészen a tragikus napig rendőrként dolgozott Long Beach (Mississippi, USA) városában. Csütörtökön esti műszakba volt beosztva, és másnap reggel, mielőtt hazament volna, még beugrott feletteséhez, hogy megvitassanak néhány, éjjel felmerült esetet. Ekkor már vele volt gyermeke is, ezért a 27 éves rendőrnő, Cassie Barker járva hagyta a motort, majd felhúzta az ablakokat, és a gyermekülésébe szíjazva hátrahagyta kislányát a kocsiban.

A két rendőr órákon át bent volt a házban – mint később kiderült, mindketten elszundítottak. Amikor felriadtak, azonnal kirohantak a kocsihoz, ám a kislány ekkor már nem élt – pénteken délelőtt 28 fokot mértek a környéken árnyékban, a jármű pedig a napon állt.

A rendőrnőt és felettesét haladéktalanul elbocsátották a testülettől, habár utóbbi állította, fogalma sem volt arról, hogy a kislány a kocsiban volt. Az anyuka bevonult egy idegklinikára, ahonnan tegnap, csütörtökön kijelentkezett. Ezzel egy időben elrendelték letartóztatását, a fiatal nő azonban ismeretlen helyre távozott.

„Amennyiben ma nem adja fel magát, holnaptól azokat is vád alá helyeztetem, akik rejtegetik vagy segítenek neki.” – mondta a város rendőrfőnöke.

Cassie Barker nem először felejtette autójában gyermekét. Tavaly májusban szintén a kocsiban hagyta a kislányt, ám akkor Cheyenne életben maradt, ő pedig megúszta egy hét felfüggesztéssel.

Sorozatgyilkos végzett a 22 éves meleg magyar áldozatával