Mély depresszióba esett a Teréz körúti robbantás letartóztatott gyanúsítottja – értesült a Magyar Idők. Tele­foncella-információk és térfigyelő kamerák felvételei hozták meg az első áttörést a nyomozásban. 

Folyamatosan figyelik egyszemélyes cellájában a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját, miután egyáltalán nem működik együtt a hatóságokkal – tudta meg a Magyar Idők. Az elfogásáról, majd előállításáról készült rendőrségi videón is látszik, hogy Papp Lászlót sokként érte a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének akciója. A 23 éves férfi lábra sem tudott állni az őt ért trauma következtében, a kommandósok a hóna alá nyúlva cipelték fel Budapesten, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) emeleti kihallgatóhelyiségébe. Azóta sem hajlandó érdemben kommunikálni. A lap úgy tudja, a depresszió tüneteit mutató gyanúsítottat jelenleg a Gyorskocsi utcai büntetés-végrehajtási intézetben egy fokozottan védett cellában őrzik. Amikor kihallgatásával próbálkoznak és kiviszik a helyiségből, előbb kéz- és lábbilincset kap egy rácson keresztül, és csak ezután nyitják ki a cella ajtaját. 

A nyomozó hatóság továbbra sem közöl részleteket a férfi elfogásáról és a házkutatás eredményeiről, ám az előzetes letartóztatás indoklása beszédes. A Budai Központi Kerületi Bíróság szerint a "P. László" elleni megalapozott gyanút a szemlékről, valamint házkutatásokról, lefoglalásokról készült jegyzőkönyvek, a szakértői szakvélemények, az előzetes megállapításaikat tartalmazó okiratok, egyéb rendőri jelentések, a beszerzett kamerafelvételek, a gyanúsított telefonjának adattartalma, illetve a híváslista-elemzések, továbbá tanúvallomások támasztják alá. Egy, a nyomozásra rálátó szakember szerint Papp László ellen sokkal több bizonyíték áll a hatóság rendelkezésére, mint azt a közvélemény gondolhatná. A Központi Nyomozó Főügyészség, és a munka dandárját végző NNI adatai szerint a tettes többször is felmérte a terepet, a rendőrjárőr mozgását, így a térfigyelő kamerák felvételei közül elsőként a merénylet helyszínét látó, illetve a tetthely fél kilométeres körzetében működő eszközök felvételeit ellenőrizték két hétre visszamenőleg. Száznál is több visszatérő személyt találtak, köztük a merénylet előtt néhány nappal feltűnt a horgászkalapos későbbi robbantó is. Egy másik elemzőcsoport a mobiltelefonok mozgását, illetve használatát elemezte, és az adathalmazt összevetve azonosíthatták a készüléket használó férfit. 

A gyanúsított az ügyészek szerint újabb robbantásra készülhetett. Lapértesülések szerint még kész pokolgépet is találtak a rendőrök Karmacson, az apai ház pincéjében. A Magyar Idők azonban úgy tudja, hogy a nyomozók kész robbanóeszközt nem, „csak" több pokolgép elkészítéséhez elegendő összetevőket, robbanószer alapanyagait, szögeket és az indításhoz szükséges elektromos eszközöket foglaltak le.