A pakisztáni férfit kigúnyolták, mert húga egy keresztény férfit szeretett, a testvér nem bírta tovább a szégyent, és ölt, hogy megszabaduljon tőle. Pakisztánban sok az ehhez hasonló gyilkosság.
Mubeen Rajhu szörnyű dolgot tett, megölte a saját 18 éves húgát. A férfi elvesztette az önuralmát és lelőtte a 18 éves lányt. Tasleem bűne az volt, hogy muszlim létére egy olyan fiút szeretett, akinek a családja katolikus.

Bátyjának nem volt nyugta, a környezete kigúnyolta, tehetetlennek, férfiatlannak tüntették fel, folyton azt kérdezgették tőle: Nem tudsz tenni semmit? Mi a baj veled? Te nem vagy ember.

Mubeen Rajhu ezt nem bírta tovább, fegyvert fogott és végzett húgával, pontosan célzott, egyetlen golyót lőtt a fejébe. Apjuk ezután mérges lett, de nem azért, mert a fia gyilkolt, hanem mert mindenki számára kiderült a szégyenük.

Pakisztánban, ezt a gyilkosságot becsület gyilkosságnak nevezik, eddig hiába léptek fel ellene állami szinten is, az elszigetelt falvakban még mindig szokás. Mubeen Rajhu családja nagyon szegény, Lahore városában él. A 24 éves fiú azt mondja, hogy ő szerette a húgát, de ellenszegült a család akaratának, hiába kérte, hogy ne tegye. Az apa is a lányra haragszik, szerinte Tasleem a hibás azért, hogy a család széthullott, kiderült a szégyenük, a fia börtönbe került, ezért kevesebb pénzből kell megélniük - írja a nypost.com.  

Pintér: kiváló a magyar-amerikai belügyi együttműködés

Nézőpont: elhúzott a Fidesz-KDNP

Bomba robbant egy kurd esküvő közepén, a vőlegény is a halottak között

Önkéntesekkel kutatják a mellrák okait

Viharfigyelmeztetést adtak ki