A lépcsőházban iszonyatos bűz terjengett, amikor pedig az állatvédők benyitottak a lakásba, borzalmas látvány tárult a szemük elé. Hogy tehetett ilyet egy tenyésztő?
Önkormányzati bejelentésre vonult ki a Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület a Zsókavár utcába, miután a lakók már nem bírták elviselni a lépcsőházban terjengő orrfacsaró bűzt.

Csak annyit tudtak, hogy a lakást egy aranykoszorús mestertenyésztő bérli, aki több kutyát is tart a 68 négyzetméteres ingatlanban. Amikor az állatvédők a rendőrséggel karöltve benyitottak a lakásba, iszonyú látvány tárult a szemük el.

Összesen 17 kutyát tartott fogva a tenyésztő, embertelen körülmények között. A borzalmas állapotban lévő, legyengült állatok ketrecbe zárva szűköltek, soha nem látták a napot, enni is alig kaptak. Volt olyan kiskutya, amelyik bepisilt az első emberi érintéstől.

Azonnal elszállították őket.

A rendőrök és az egyesület később állatorvost hívtak, végül péntek délelőttre beszélték meg az újabb helyszíni szemlét. A lakók elmondása szerint a kegyetlen tenyésztő nem tétlenkedett. Csütörtökön egész éjjel takarított, az ablakon dobálta ki a szemetet, hogy megszabaduljon a mocsoktól.

Forrás