A bitcoinnal ismertté vált blockchain módszer megakadályozhatná, hogy hackerek irányítást szerezzenek az amerikai nukleáris fegyverek felett.
Mikor a bitcoin virtuális fizetőeszköz megjelenésével a blockchain technológiát is megismerte a világ, talán csak kevesen sejtették, hogy idővel az Egyesült Államok védelmi minisztériuma is szemet vet a módszerre.

Pedig a Pentagon szeptemberben éppen azzal bízta meg a kutatásokért felelős részlegét, a DARPA-t, hogy teszteljen egy blockchain alapú biztonsági rendszert, ami a hadsereg adatbiztonságát erősítheti.

A szervezet a bizalmas munkára egy kiberbiztonsági céget szerződtetett 1,8 millió dollárért.

A blockchain, vagy blokklánc lényege, hogy az adatokat egy nem egy központi helyen, hanem egy fizikailag megosztott, de logikailag egységet alkotó adatbázisban tárolják, melynek ha bármelyik egységét módosítják, arról a többi blokkhoz hozzáférők is értesítést kapnak.

Ez teszi lehetővé, hogy a Bitcoin rendszer központi bank, vagy felügyelet nélkül is folyamatosan konzisztens maradjon.

A Pentagon természetesen az USA nukleáris fegyvereit félti a legjobban.

A blokklánc nem akadályozná meg a betörést az irányító szoftverbe, de nem engedné meg, hogy adatokat módosítsanak benne, csak az arra jogosultak jóváhagyásával.

Az atomfegyverek vezérlése már így is a legnagyobb elképzelhető védelem alatt áll, az új technológia a Popular Mechanics ötletes hasonlata szerint olyan lenne, mintha egy „erőddé épített házban még egy harci kutyát is szabadon engednének”.

Megalakult az első űrnemzet

Bill Clinton félvér fia vagyok

Őry Mariann - Demokraták

Az amerikaiakat senki sem hívta Szíriába

Alapjogokért Központ: Ha már módosítjuk az Alaptörvényt, legyen szigorúbb!