A gyilkos dadának nevezett nő, a moszkvai metró előtt egy levágott gyermekfejjel a kezében kiabált. A rendőrök elfogták. Kiderült, hogy a gondjára bízott kislány feje volt a kezében, amit ő vágott le. Azt kiabálta, hogy ez Szíriáért van és ő egy terrorista. Felfogja robbantani magát.
Az Üzubég nő, dadaként dolgozott Oroszországban. Később megismerkedett a 48 éves Dzhurakuloval, aki mellett elkezdett radikalizálódni. Azt tervezték, hogy elmennek Szíriába és csatlakoznak az Iszlám Államhoz. Azonban amikor kiderült, hogy a férjének már van egy másik felesége is, teljesen összeomlott lelkileg.
Ő viszont arról számolt be, hogy látta a sok szörnyű hírt az oroszok szíriai bombázásáról és ekkor megszólalt egy hang a fejében, hogy bosszút kell állnia és le kell vágni a kisgyermek fejét akire vigyázott.Azt mondta a videókon látta, hogyan kell egy ember fejét késsel levágni. A gyermeket előbb megfojtotta, majd levágta a fejét és kiment vele a metróhoz sétálni. Itt azt kiabálta, hogy ő egy terrorista és felfogja robbantani magát. Talán arra számított a rendőrök majd lelövik. De nem ez történt. Leteperték és bíróság elé állították.
A bírósági tárgyalás jelenlegi állása szerint elmebetegnek nyilvánítják, paranoid skrizoféniát diagnosztizálva nála. Nem talált a bíróság konkrét terrorista kapcsolatot, csupán egy beteg és veszélyes ember elmeborulásaként kezeli a helyzetet. Így három éves kényszergyógykezelésre fogják. Az orvosok szerint eddig a börtönben nem mutatott semmilyen agresszivitást, senkire nem támadt rá. Az orvosok a kérdésre, hogy a kezelés után követhet-e el hasonló tettet, a válasz az volt, hogy 50-50 százalék rá az esély, hogy igen, vagy nem.