Az ENSZ felszólította Szaúd-Arábiát, hogy vonja vissza azokat a törvényeket, amelyek engedélyezik a kövezés, csonkítást és a kiskorúak halálbüntetését.
A szaúdi büntetőtörvénykönyv szerint a 15 évesnél idősebb gyerekek már felnőttnek számítanak, ezért ki lehet végezni őket.

Az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának 18 független szakértője megvizsgálta, hogy a királyság jogalkalmazása mennyire veszi figyelembe az ENSZ 18 év alatti állampolgárok jogaival kapcsolatos egyezményét.

A vizsgálat szerint a szaúdi kormány továbbra sem bánik a lányokkal teljes jogú állampolgárként és továbbra is diszkriminálja őket. A szakértők azt is kiemelték, hogy a síita kisebbség jogai folyamatosan csorbát szenvednek: szinte semmi esélyük nincs arra, hogy iskolába menjenek, valamint az igazságszolgáltatási szervek és a hatóságok is diszkriminatívak velük.

A jelentés szerint a 2016. január másodikán kivégzett 47 személy közül négyen kiskorúak voltak.

A szakértők megállapították, hogy a sáría jogrend minden más jog fölött áll az országban.

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának egyik szaúdi vezetője, Bandar Bin Mohammed Al-Aiban szerint országa mindent megtesz a gyermekek védelméért.

Ehhez képest a vizsgálóbizottság szerint egy súlyos esetben az egyik hitszónokot, Fayhan al-Ghamdit idő előtt kiengedték a börtönből. A férfi 2012-ben megerőszakolta és megölte saját ötéves kislányát.

A szaúdiak jemeni tevékenységét szintén sok bírálat érte az ENSZ több szervezetétől is, amiért a bombázásokban több száz ember, köztük sok gyermek vesztette életét.

Vérfürdőt akar Európában és az Egyesült Államokban az Iszlám Állam

Ki akarja felforgatni Európát, ki pénzeli valójában a menekültáradatot?

Hamarosan az európai emberekből lesznek menekültek

Az ENSZ megpróbálja megakadályozni, hogy tényleg béke legyen Szíriában

Tényleg döbbenet: Hillary kiszivárogtatott e-mailjeiben, UFO-król, az idegenekről és űrháborúról is szó van