A betelepítési kvóta ellenzőinek száma túlszárnyalta a NATO-csatlakozás és az EU-csatlakozás korabeli támogatóiét, miközben soha nem látott mértékben egyoldalú eredmény született. A véleménynyilvánító népszavazás utáni kép egyértelmű: a 40 százalékot meghaladó érvényes szavazatok 98,3 százaléka a betelepítési kvóta ellen foglalt állást.
Csaknem 3,3 milliós tömeg állt a kötelező betelepítési kvótát elutasító kormány mögé, míg a kvótapártiak száma alig 56 ezer. A részvételi arány nagyságrendileg hasonló volt a korábbi népszavazásokhoz, így a bojkottot hirdetők nem értek el átütő sikert, ahogy az érvénytelen szavazatok száma is alacsony maradt. Az ellenzék ennek ellenére jobbról és balról is Orbán Viktor miniszterelnök lemondását követeli az állítólagos kudarc miatt.

Az ellenzék össze-vissza beszél Halász János szerint.

„Ez egy elsöprő siker – hát nem az igenek győztek!”
– hívta fel a figyelmet a Fidesz szóvivője. Azt ő sem tudja, hogy Brüsszel miként fogja ezt az eredményt értékelni – mondta Halász –, viszont „Magyarországon ez egy nagy siker, és eszerint fogjuk képviselni Brüsszelben”.

Orbán Viktor, az egyértelmű népakaratra hivatkozva, alkotmánymódosítást ígért.

A videót készítette: Kozmix és Jurák Kata


Nagy bírságot kaphatnak a külföldön dolgozó magyarok

Tobzódó idiótáink – Igen, nem, és hülye vagyok….

Azért jöttem, hogy megdugjam az itteni nőket - mondta a jámbor menekült, miután megpróbált megerőszakolni egy magyar anyát

Nagy baj lehet a BBC-nél: megdőlt az objektív tájékoztatás legendája

Sokkoló! A fiatal lány hozzáment a milliomos nyugdíjashoz, aztán pár hónap múlva kiderült, hogy a nagyapja