Az M1 Híradójának tudósítója szerint olyan információ terjedt el a Szerbiában táborozó migránsok között, hogy a magyarországi népszavazást követően hétfőtől megnyitják a határt a számukra.
A Szerbiában várakozó migránsokról készített riportot az M1 Híradója. Az ott várakozó bevándorlók közötti feszültség folyamatos növekedéséről számoltak be a helyiek elmondása alapján is, több helyütt aláírásgyűjtésbe kezdtek a táborok felszámolásáért, vagy legalább azért, hogy a településeken kívül hozzák létre azokat.

A belgrádi tudósítás szerint ugyanakkor az ott várakozó migránsok nagy figyelmet szentelnek a magyarországi népszavazásnak, mivel az a hír terjedt el közöttük, hogy annak végeredményétől függetlenül hamarosan megnyitják számukra a határt. A migránsok úgy készülnek, hogy akár már hétfőn sor kerülhet erre, és Magyarországra jöhetnek Szerbiából.

Nem hivatalos adatok szerint mintegy 10.000 migráns tartózkodik jelenleg Szerbiában.

„ALLAH SEGÍTSÉGÉVEL ÁTJUTHATUNK A HATÁRON” – EZÉRT BÍZNAK A MIGRÁNSOK A RÖSZKEI NYITÁSBAN

Szombat este óta terjedt el a migránsok között az a hír Belgrádban, hogy a magyarországi népszavazás következtében megnyílnak előttük a határok. Egy nyilatkozó migráns beszámolt az információ hátteréről és bizakodva nyilatkozott.

Györkös Péter páratlan interjúja a Deutschlandfunknak: a berlini nagykövet vissza mert csapni