Egyre több kérdésben különböznek össze a németek és a törökök. Most épp az okoz vitát a felek között, hogy a törökországi hatalomátvétel éjjelén a németországi török diplomaták egy része a puccsistákhoz állt. Az elbukott puccs után a diplomaták menedékjogot kértek Berlintől.
Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint reális esélye van annak, hogy török diplomaták menedékjogot kapnak Németországban.

A szakértő ezt azzal kapcsolatban mondta az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában, hogy pénteken a Süddeutsche Zeitung azt írta a hírportálján: menedékjogot kért Németországban több török diplomata a hazájukban történt puccskísérlet után, ami tovább növelheti a feszültséget a berlini és az ankarai vezetés között.
A müncheni lap és két regionális közszolgálati médiatársaság, a Norddeutscher Rundfunk és a Westdeutscher Rundfunk közös tényfeltáró munkacsoportjának beszámolója szerint török biztonsági szervek úgy tudják, hogy július 15-én éjjel, a törökországi hatalomátvételi kísérlettel egy időben a berlini török nagykövetségen puccsisták megpróbálták átvenni az irányítást, a külképviselet kormányhű dolgozói pedig elbarikádozták magukat a német főváros kormányzati negyedében álló épületben.

Július 16., a törökországi puccs másnapja. Erdogan szimpatizánsa török zászlót lenget a Boszporusz-hídon.

Ifj. Lomnici Zoltán az M1-en azt mondta, hogy Németországban az egyik legliberálisabb a menedékjog, ezért esélyes, hogy néhány héten belül befogadják a török diplomatákat.

Megállapodtak a Török Áramlatról

Amerika sötét titkai leleplezve - Whitey Bulger elfogása, Égő város, Amerika Stonehenge-je

Tömegverekedés, nemi erőszak a kiskorú menedékkérők között Dániában

Kiskorú migránsok befogadására szólítják fel a briteket

Égetni kellene már régen – Gulyás felgyújtaná a jobbos sajtót


MTI