„El kell, hogy mondja neked valami…” – kezdi mondandóját az asztal másik oldalán ülő 8 éves fiának az apa, aki ezután egy kisebb szünetet tart könnyeivel küszködve. Brenden Bickerstaff-Clark azzal folytatta miközben kezében tartotta fia kezét: ANYU MEGHALT TEGNAP ESTE.
A bejelentést videóra vették, és posztolta is az apa Facebook-oldalára. A fiú először mintha nem értené, csak ül, aztán megkérdezi:

„Mit? Kire gondolsz, az én anyukámra?” – kérdezte. „Hogyan?”

„A drogoktól” – mondták neki, mielőtt teljesen összetörve elkezd sírni a mellette ülő nő karjai között.

„Sajnálom! Szeretlek!” – mondta az apa fiának miután átült mellé, majd két perccel később, azt mondta a videó rögzítőjének: „ennyi elég volt”.


A videót két nap alatt 22 millióan látták. Az apa a videó mellett azt írta, a film „minden gyerekes drogfüggőnek” szól. Majd ezzel folytatta:

„Ma elmondtam a nyolc éves fiamnak, hogy az anyukája drogtúladagolásban elhunyt. Ez a felismerése és a valósággá válása a mi betegségünknek. Ez volt az egyik legnehezebb dolog, amit valaha tettem. A fiamnak nincsen anyja a heroin miatt. Kérlek titeket, forduljatok segítségért, hogy ne kelljen a gyerekeiteknek szenvednie.”

Bickerstaff-Clark arról is írt, hogy ő az utóbbi 94 napban már nem nyúlt a szerhez, és a videó valós, „nem megrendezett”.

A videó rengeteg kommentet kapott, a legtöbb támogató: „Remélem, a videód sok szemet felnyit. Maradj erős!”

„Imádkozunk a családodért, és főként a fiadért. Arra van szüksége, hogy tiszta maradj, szóval tartsd magad 95 nap után is. Ha csak egy függőt is elérsz, akinek gyereke van, már megérte elkészíteni a felvételt.”
Azonban olyanok is vannak, akik kritizálják az apa tettét: „Az anyukája egy rossz döntés miatt halt meg! Bárcsak ne találkozott volna egyikőtökkel sem!”

„Nem tudom, mi rosszabb: a tény, hogy azt gondolták, jó ötlet rögzíteni egy ilyen pusztító pillanatot, vagy az a tény, hogy olyan sokan jónak látják, hogy oké, hogy felvették.”

A kisfiú és édesapja Ohioban lakik, ahol nagyon komoly probléma a heroinhasználat. Minden 2 óra és 52 percben meghal valaki drogtúladagolásban, csak ebben az államban. Ez nagyjából napi 8 ember – írta a Sun.

A múlt hónapban a rendőrök közöltek pár képet, ahogy a túladagolt szülők ülnek a kocsi első ülésein, míg 4 éves gyerekük mögöttük. A kocsit akkor állította le egy rendőr, amikor látta, össze-vissza kacskaringóznak.

Akkor is sokan kiakadtak a felvételek nyilvánosságra hozatala miatt, de a rendőrség szerint „szükségszerű volt”, hogy mindenki lássa, és felhívják a figyelmet a hasonló helyzetben levő gyerekekre, akik nem tudnak felszólalni a saját érdekükben.