„Nálunk ez az egyik abszolút nyerő süti. Torta formában szoktam elkészíteni, mert azzal is különlegesebbé szeretném tenni ezt a tényleg egyszerű és gyorsan elkészíthető desszert csodát.”
Talán a legtöbb időt a 4 alma meghámozása és felszeletelése jelentette. Na, meg persze kivárni, amíg megsül ez a csoda.

Hozzávalók:

11 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
1 vaníliás cukor
20 dkg liszt
1,5 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
2,5 dl joghurt/tejfel
4 db alma
2 teáskanál fahéj
10 dkg dió
10 dkg cukor (barna, ha van)

Elkészítés:

Almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Egy külön tálban a diót apróra vágjuk, cukorral és fahéjjal összekeverjük és félretesszük.

A vajat a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, majd keverés közben egyenként hozzáadju a tojásokat, és lassan a többi hozzávalót is.

Egy nagy tepsit vagy egy 30 cm-es tortaformát kizsírozzuk, beleöntjük a fele tésztát, megszórjuk a diós keverék felével, majd ismét a tészta jön, és a tetejére a maradék diós keverék. (Én most egy 24 cm-es formát használtam, így ilyen magas lett a torta.)

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30-40 perc alatt (a sütő erősségétől függően) megsütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.