A gyermekházasság már a németeknek is sok.
Európa nyugati felén az elmúlt században már szinte ismeretlen jelenség volt a gyermekházasság. A bevándorlásnak és a multikultinak hála most megismerkedhetnek vele azok az országok és kormányok is, akik korábban azért bírálták Magyarországot, mert a magyar kormány elvárja az ide érkezőktől, hogy tartsák tiszteletben a kultúránkat. A gyermekházasság kérdésében az Angela Merkel vezette Németország is ezt várja el.

Közel 1500 gyermek házas Németországban, ráadásul ebből 361-en 14 évnél is fiatalabbak. A magas szám egyértelműen a bevándorlásnak köszönhető: 664 szír, 157 afgán és 100 iraki kiskorú házas Németországban – igaz akad néhány bolgár és román eset is.

A német jog szerint tilos házasságot kötni 18 év alatt, néhány kivételes esettől eltekintve, de akkor is feltétel a minimum 16 éves kor, és az is, hogy a család engedélyezze a frigyet. Azonban ha egy olyan országban házasodtak össze a gyerekek, ahol ezt megengedik a törvények, akkor azt Németországban is el kell ismerni. Ez ellen szeretne most fellépni Merkel koalíciós kormánya, mert a gyermekházasság már az ő liberalizmusukba sem fér bele.

Heiko Maas (SPD) kijelentette: a német kultúrával összeegyeztethetetlen a gyermekházasság.”

A CSU-CDU pártunió a múlt héten már benyújtott egy javaslatot, amely tiltja a gyermekházasságot, még akkor is, ha azt más országban legálisan kötötték.

Egy 11-13 éves gyereknek az iskolában a helye, nem egy házasságban” – fogalmaznak a beadványban.