Az Iszlám Állam eddigi legbetegesebb kivégzős videója került nyilvánosságra. A videó az íd al-adha, vagyis az áldozati ünnep alkalmából készült. a videó úgy indul, mint egy akciófilm, aztán fokozatosen kerülnek elő a brutálisnál brutálisabb felvvételek. Galériánkban a videóból láthatnak képeket és bár nem lehet eldönteni, valódi kivégzéseket ábrázolnak-e a képek, biztos ami biztos, a legdurvább részeket kikockáztuk. A fotókat fenti galériánkban nézheti meg.
A videón európai terrortámadások helyszínei, emberrablási jelenetek, majd az elrabolt emberek fogolyként történő bemutatása látható. Később a rabokat egyvágóhídra hajtják be és kegyetlenül kivégzik őket, mindezt a lehető legnagyobb részletességgel mutatja is a kamera. A rabok néhány képen húskampókról lógnak fejjel lefele és úgy mészárolják le őket, akárcsak a bárányokat.

Az egyik rabot a furcsa forgatókönyv szerint azzal gyanúsították meg, hogy kémkedett az USA-nak, ezért a büntetése az volt, hogy elvágták a torkát. Mindez állítólag Szíria északkeleti részén történt Dajr ez-Zaur városában egy vágóhídon. A videó a “The Making of Illusion” nevet kapta és az iszlám világ egyik fontos ünnepének, az Áldozati ünnep első napján jelent meg. A 12 perces felvételen még olyan képkockák is láthatóak, amelyek a 2015-ös Mission Impossible 5. részéből származnak és Tom Cruise is szerepel benne, illetve az ISIS eddigi kivégzései meg az utóbbi terrortámadások. Az ISIS egyébként arra szerette volna használni ezt a videót, hogy kigúnyolja vele az összes külföldi titkosszolgálatot.


Forrás: blikk.hu