De előbb lássuk mi borította ki a bilit. Puzsér a sportolók tiszteletéről és az olimpiai versenyszámokról alkotott véleményt bő egy hónappal az olimpia előtt:


Na ettől akadt ki a Kőbánya SC 20 éves úszója, Horváth Dávid. A junior világbajnoki ezüstérmes sportoló tudatlan senkiházinak nevezte a kritikust a facebook oldalán:
Puzsér válaszolt a fiatal úszónak, szintén a Facebookon. Kiemelte, ahhoz hogy Horváth napi több órát edzhessen közpénzen, az országban sok millió embernek kell napi szinten 8-10 órát dolgoznia. Kifejtette még, hogy a sporton kívül is van számos hivatás, ami mindennapos lemondást követel. Az orvosoké meg az ápolóké, az anyáké meg az apáké.


A teljes szövege Puzsér válaszának:

Horváth Dávid olimpiai harmincadik helyezett mellúszó keresetlen szavakkal anyázott le a facebook-oldalán. Kirohanásáról az online sajtó is tudósít.

Válaszom az alábbiakban olvasható.

Kedves Dávid!

Igazad van: „minden sporthoz napi több órát kell edzeni” – és érdekes módon mégsem lesz mindegyikből olimpiai versenyszám. Tudod, ahhoz, hogy egy olyan sportágban, aminek alig vannak nézői, Te közpénzen napi több órát edzhess, ebben az országban sok millió embernek kell nyolc-tíz órákat ledolgozni minden nap. Ennek megfelelően kéretik nagyobb körültekintéssel senkiházizni és tuskó parasztozni!

Felhívnám továbbá a figyelmedet, hogy a sporton kívül is van számos hivatás, ami mindennapos lemondást követel. Az orvosoké meg az ápolóké, az anyáké meg az apáké – hogy csak néhány példával éljek. Tudod, ők azok, akik nem kapják meg harmincöt éves koruktól azt a busás járadékot, amiért Te tempózol, akiknek a munkáját nem hogy extra pénzzel nem támogatja a magyar állam, de világrekord mértékű adókkal szopatja őket.

Elismerés egy ekkora sportolótól, hogy megnézné, én miként úsznék vagy futnék le ötven métert. Melengető tudat, hogy egy néző már van, aki érdeklődik a sportteljesítményem iránt, főleg mert ez máris eggyel több, mint ahányan jelenleg a Te úszásodra kíváncsiak. Tudod, Dávid, abban is sok munka van, hogy össze bírjam számolni a helyesírási hibákat, amelyeket a nekem szóló bejegyzésedben ejtettél. Imponáló látni, hogy semmiféle kétség nincs a fejedben a kétszáz mellen zajló kapálózásod társadalmi hasznát illetően. Remélem, azért nem várod el a feltétlen tiszteletet az elképesztően gyors ütemű csapkodásodért egy szívsebésztől vagy egy tűzoltótól. Javaslom: kapálózz tovább a vízben a magad kedvére és hasznára két számmal kisebb arccal, vagy tégy valami hasznosat, és beszélhetünk a tiszteletről.

Üdvözlettel: Puzsér Róbert