Újabb menekülttábor nyitása várható Győr-Moson-Sopron megyében: a Jobbik értesülései szerint ismét előkerült a Kapuvár melletti miklósmajori laktanya menekülttáborrá alakításának terve.
Még üres a Kapuvártól nem egészen 10 kilométerre álló egykori laktanya Miklósmajorban. A Jobbik szerint azonban elképzelhető, hogy illegális menekültek fogják nemsokára lakni a felújításra szoruló épületet.

„Kaptam jelzést Budapestről, hogy bizony a Belügyminisztérium újra foglalkozik azzal a tavasszal már felröppent hírrel, miszerint ezen a területen fog újabb menekülttábort létesíteni. Ráadásul nyitott tábort. Ezért kezdtem el az üggyel foglalkozni, ezért tartottam fontosnak, hogy mielőbb próbáljuk meg tisztázni az ügyet. Ezért fordultam Pintér Sándorhoz írásbeli kérdéssel, sajnos még nem érkezett meg rá a válasz” – mondta Magyar Zoltán, a Jobbik Győr-Moson-Sopron megyei elnöke.

Az osztrák határtól három kilométerre lévő, mindössze 22 lakosú Miklósmajorban a helyiek is aggódnak.

„Itt, az őrsön egész idáig autókat tároltak. Körülbelül egy hónapja az összeset elvitték, hogy hová, nem tudjuk. Utána jöttek nyolcan-tízen is a minisztériumból, hogy körülnézzenek, milyen állapot van, hogy néz ki a terület” – mesélte egy helyi lakos.

Szabó Géza nemcsak a térség nyugalmát, hanem értékeit és családtagjait is félti. „Nem tudok elszaladni, de nem tudom, mi lesz. Én is félek. Amiket csinálnak, a tv mutogatja, azokat a fiatal kislányokat is bántják” – mondta a helyi lakos.

A tervek azonban nemcsak a helyieket, hanem a kapuvári lakosokat is kétségbe ejtik. „Félő, mert hát azért sokan járnak ki az osztrákokhoz. Valaki azért este kilenckor vagy tízkor jár. Nem tudjuk, hogy milyen menekülteket raknak ide, vagy kiket, mert semmit nem tudunk” – mondta egy helyi nő.

A kapuvári önkormányzat egyelőre nem nyilatkozott.