„Az iszlamista terrorizmus nem a menekültekkel érkezett Németországba, hanem már ott volt korábban is” – mondta Angela Merkel augusztusban, a nyári merényletek után, de még a CDU nagy választási vereségei előtt. Vagyis: eddig is égett a ház, de most még öntöttünk rá egy tartály benzint is. A német kancellár viszont már akkor kénytelen volt elismerni azt, hogy a dzsihadisták menekülteket is beszerveznek terroristának.
Azt ugyan nem tette hozzá, hogy azok, akik beszervezik a menekülteket, szintén bevándorlók vagy azok gyermekei. Olyan, állampolgárságot szerzett muszlimok utódai, akik már valamelyik nyugat-európai gettó mecsetében ismerkedtek meg az iszlamizmussal közel-keleti hitszónokok révén. Az iszlám radikalizmus nem magától termett Európában, hanem betelepítették. Németország eleve iszlamista veszélyzóna volt, hiszen még jóval a szíriai háború okozta menekülthullám előtt szintén bevándorlók alapították meg azt a terrorcsoportot Hamburgban, az al-Kudsz mecsetben, amely 2001. szeptember 11-én eltérített repülőgépeket vezetett a New York-i Világkereskedelmi Központba.

Pedig ők még vízummal és útlevéllel érkeztek Németországba, a merénylet vezetője, Mohammed Atta a városi egyetemen diplomázott, többüknek bejelentett munkahelye is volt, mégsem sikerült kiszűrni őket. Ha Merkel és a nyugat-európai vezető politikusok tisztában voltak azzal, hogy a terrorizmus épp a bevándorlás révén eresztett gyökeret Európában, érthetetlen, miért állították, hogy újabb másfél millió ellenőrizetlen migráns betelepítése nem növeli a terrorveszélyt.

Ma Németország azzal küzd, hogy mintegy félmillió illegális bevándorlót kiutasítson az országból, de a többségüknek még a tartózkodási helyét sem ismeri. Az országban több százezer regisztrált menedékkérő várja sorsát, de a hatóságok nem lehetnek biztosak a személyazonosságukban. Néhány hónapja a bajor belügyminiszter ismerte el, hogy tömegével engedtek be az országba olyanokat, akiknek nem volt útlevelük, ennek ellenére még ujjlenyomatot sem vettek tőlük. Talán nincs már olyan német titkosszolga és terrorelhárító, aki nem veri a fejét a falba ilyen káosz láttán. A júliusban több embert megsebesítő würzburgi baltás merénylő illegálisan lépte át a határt, nem voltak papírjai, de a menekültügyi eljárásban nem hallgatták meg személyesen, mégis négy hónap alatt tartózkodási engedélyt kaphatott. Később kiderült, hogy minden megadott személyes adata hamis volt.

Csoda, hogy az egyszerű állampolgár nem érti, hogy egy olyan világban, ahol még egy ásványvizes palackot sem lehet felvinni a repülőgépekre, ahol a titkosszolgálat rászáll azokra, akik a dzsihád szót túl sokszor írják le az e-mailjeikben, ott egymillió muszlim minden engedély nélkül vígan végigvonulhat Európán, és a politikusok azt mondják, nem jelentenek veszélyt? A tavaly novemberi párizsi merényletekkel kapcsolatban lapunk által nyilvánosságra hozott új információk azonban azt bizonyítják, hogy a terroristák tudatosan használják fel a menekültválságot.

Nem csupán ad hoc baltás támadásokra ösztönzik a bevándorlókat, hanem menekültnek álcázva hozzák katonáikat Szíriától a célországig, ahol szervezett akciókban vetik be őket. Három, menekültként érkező terrorista konkrétan Budapesten pihente ki a szíriai út fáradalmait a Bataclanban elkövetett mészárlás előtt. A Pillangó utcánál laktak, talán beugrottak a közeli élelmiszerboltba kifliért, aztán elvegyültek a tömegben a Keleti pályaudvarnál. Szerencsére nem az volt a terv, hogy ott robbantsanak, ezért csak szippantottak néhányat az őszi levegőből, és szép nyugodtan elautóztak Ausztriába.

Az állampolgárok szerint mindez vérfagyasztó. Ha a terroristák épp a migrációs válság és a be nem tartott biztonsági szabályozás miatt sétálgathatnak közöttünk, akkor a migráció e formájában elfogadhatatlan. Az emberek többsége értetlenül áll az előtt, hogy a liberális politikusok nem értik meg a félelmüket. Kétségbeesésük indokolt. Európa választott vezetői bigottan ragaszkodnak egy álhumánus eszméhez, polgáraik érdekei helyett nyíltan a migránsok javát szolgálják, és naivan a terroristák kezére játszanak.