Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint nem érdemes a törököket kritizálni mert óriási migránsáradatot zúdíthat Európára.
A biztonságpolitikai szakértő súlyos hibának nevezte, hogy az Európai Unió Angela Merkel segédletével átadta Törökországnak a külső határok védelmét és ezzel Európa biztonságát.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Strasbourgban kijelentette, Európa biztonsága ma Törökország stabilitásával kezdődik, mivel az Európai Unió a Törökországgal kötött migrációs egyezménnyel gyakorlatilag Ankara kezébe helyezte a kontinens biztonságának kérdését.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő egyetért Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel abban, hogy most nem célszerű Törökországot kritizálni. Hozzátette: a német kormány is visszavett a bírálatokból.

A biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában súlyos hibának nevezte, hogy az Európai Unió Angela Merkel segédletével átadta Európa biztonságát, a külső határok védelmét Törökországnak, ahol 3,5 millió menekült van, a környező országokban – Irakban, Szíriában, Iránban – pedig 9 millió, akik nagyrészt belső migrációval élnek menekülttáborokban.

Forrás: hirado.hu