Hiába tartóztatták le a feltételezett elkövetőt, szerdán újabb nyolc gépjárművet gyújtottak fel Koppenhága utcáin. A rendőrség minden követ megmozgat, hogy végre kiderítse, mi állhat a lassan egy hónapja zajló sorozatos gyújtogatások hátterében.
Szerda hajnalban újabb nyolc autót rongáltak meg ismeretlen tettesek. A dán főváros Nordvest nevezetű körzetében egy autót, Hovmestervej körzetben pedig kettőt is felgyújtottak. A hatóságok egyelőre vizsgálják, hogy a tűz átterjedt-e a környező gépjárművekre, vagy külön gyújtogatás történt-e.

Korábban Gladsaxe-ban rongálódott meg hasonlóan 5 autó és egy teherautó.

Egy nappal korábban, kedden hat gépkocsi lobbant lángra. A tegnapi esetekkel együtt, az elmúlt két hétben már 40 hasonló esetben kellett riasztani a tűzoltókat.

“Nem dán származású”

A múlt héten a rendőrség már letartóztatott egy 21 éves Amager-i lakost, akit egy videófelvétel alapján gyanúsítanak a gyújtogatások elkövetésével.

A rendőrségi szóvivő, Jens Mollet JEnsen a TV” Newsnak azt nyilatkozta, hogy a letartóztatott férfi “nem dán származású”.

Ugyanaz, mint a svédeknél

A koppenhágai hatóságok arra gyanakodnak, hogy kapcsolat lehet a svédországi Malmöban történt gyújtogatások és a dán főváros bűncselekményei között. A svéd városokban július óta összesen 70 gépjárművet égettek porig ismeretlen elkövetők.

Svédországban a rendőrség már drónokat is bevetett, hogy leleplezze az elkövetőket. Azóta több gyanúsítottat is őrizetbe vettek.