Az alábbi házilag készített C-vitamin keverék azért is nagyon hasznos, mert ebben a formában 100%-ban hasznosítani tudja a szervezet.
A C-vitamin minden évszakban elengedhetetlen fontosságú. Ez a vízben oldódó vitamin a természetben megtalálható, éppen ezért ahhoz, hogy feltöltsük vele szervezetünk, elegendő, ha jó sok zöldséget, és gyümölcsöt fogyasztunk. Azonban nem mindegy, hogy miből, és mennyit eszünk.

A C-vitamin segítségével könnyebben felvehetjük a harcot a különböző betegségekkel, mint pl. az influenzával, megfázással, különböző gyulladásokkal. De a szövetek regenerálódásában is nélkülözhetetlen szerepe van. A C-vitamin egy igen erős antioxidáns, segítségével könnyen felvehetjük a harcot a káros szabadgyökökkel. A szervezet megfelelő működése érdekében fontos, hogy mindig biztosítsuk számára a szükséges C-vitamin mennyiséget.

Elkészítéséhez csupán egyetlen dologra, citrus héjra lesz szükségünk. Narancs, citrom, lime vagy grapefruit héjat is használhatunk. Külön-külön, de akár keverhetjük is őket.

Szigorúan betartandó szabály: csupán bio, vegyszermentes citrusokat vásároljunk!

Miután megettük a gyümölcsöket, tartsuk meg a héjakat, szárítsuk ki azokat a sütőben (teljes mértékben), majd őröljük porrá egy turmixgépben. A keletkezett port tároljuk egy légmentesen záródó, teljesen száraz edényben.

Nem árt tudni azt sem, hogy 1 evőkanál citrus héj kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint maga a gyümölcs, vagy a leve.

Minden nap 1 evőkanál port kell elfogyasztanod, az, hogy milyen módon, az tőled  függ. Keverheted gyümölcs turmixba, joghurtba, de akár egy pohár vízben is feloldhatod.