Nagy baj van Brüsszelben a márciusi terrortámadás és a városban megbúvó terroristák miatt.
Hármas szintű terrorkészültségi fokozat van érvényben egész Belgiumban. Ez azt jelenti, hogy a hatóságok nem tudnak konkrét terrorfenyegetésről, bár naponta kapnak terrortámadásokra figyelmeztető videóüzenetet, csupán a párizsi terrortámadás után kihirdetett terrorkészültséget tartják fenn – mondta el az M1 brüsszeli tudósítója annak kapcsán, hogy a belga hatóságok tegnap bejelentették, hogy terrorelhárító csoportok fognak állomásozni a repülőtereken.

Ugyan nem tudnak konkrét terrorfenyegetésről a hatóságok, a tudósító szerint, a baj azonban igen nagy Belgiumban, ugyanis a belga gazdaság, különösen Brüsszel környékén igen megroppant amiatt, hogy drámai mértékben lecsökkent az idegenforgalom. Nem csak a Brüsszelbe látogatók száma csökkent a minimálisra, de az ott élők sem szívesen mennek ki az utcára, nem járnak vendéglőbe, valószínűleg tartanak attól, hogy egy terrortámadás áldozatává válnak, emiatt a vendéglátó helyeken és a szállodákban tízezres elbocsájtásokra lehet számítani.

A belga kormány már elfogadta azt a törvényt mely szerint a hatóságok könnyebben kapnak engedélyt a gyanús személyek megfigyelésére és már éjszakánként is lehet házkutatásokat tartani.

Forrás: MTI