Néhány nap alatt két németországi (Mühlhausen és Essen) és egy ausztriai (Wels) városból is érkeztek hírek nőket ért zaklatásos bűncselekményekről. Úgy tűnik, a kölni szilvesztert éljük át újra és újra: az elkövetők minden esetben bevándorlók voltak.
Hat különböző esetben is nőket zaklattak szombat éjjel és vasárnap hajnalban a németországi Essenben a hétvégén megtartott városi fesztiválon. Négy feltételezett elkövetőt őrizetbe vett a rendőrség, az ő nemzetiségüket egyelőre nem közölték, azonban a hatóságok továbbra is keresnek egy 4-6 fős vélhetően észak-afrikai migránsokból álló csoportot, akik három különböző helyen is nőkre támadtak, írja a Bild nyomán az Index.

Fiatal afganisztáni menekültek fogdostak nőket Ausztria Wels városában egy rendezvényen, a Welser Volksfesten. Eddig 8 nő tett feljelentést. Ezekben az olvasható, hogy a tettesek a nagy tömeget kihasználva húzták magukhoz és tapogatták az áldozatokat, több esetben benyúltak a lábuk közé is.

Pénteki hír, hogy rövidesen lezárják a németországi Mühlhausenben észak-afrikaiak által megerőszakolt magyar nő ügyében indított nyomozást, ezt követően pedig vádat emelhetnek az előzetes letartóztatásban levő gyanúsítottak ellen.

A németországi Kölnben szilveszterkor tapasztalt erőszak ismétlődik meg „kicsiben” újra és újra. A Politico című lap év eleji cikke (Europe’s Man Problem) óta téma, hogy a zömében fiatal, katonakorú, egyedülálló férfiakból álló bevándorlótömegben kódolva volt a nők elleni erőszak lehetősége. A befogadáspárti sajtó általában azzal veszi el az erőszakról szóló hírek élét, hogy azok elszigetelt esetek, és hogy a nagy számok törvénye alapján minden tömegben vannak erőszakra hajlamos emberek. A Politico cikkében vázolt jelenség azonban általános, a zaklatások pedig éppen az általános európai biztonságérzetet veszélyeztetik, amik pedig a radikális jobboldali pártok malmára hajtják a vizet. Ördögi kör.