Jogerősen is nyolc, illetve öt év fegyházbüntetésre ítélt egy férfit és egy nőt – unokatestvéreket – az asszony 13 éves lánya elleni sze..uális erőszak miatt kedden a Pécsi Ítélőtábla. Az anya tudtával a nő unokatestvére bántalmazta a kislányt, aki hiába kiabált segítségért, az anyja nem ment be hozzá a szobába. A férfi azzal védekezett, hogy sze..uálisan inaktív, de a bíróság nem hitt neki. 
Az ítélőtábla kedden helybenhagyta a Pécsi Törvényszék július elsején hozott nem jogerős ítéletét, így a döntés jogerőre emelkedett.

A Pécsi Törvényszék első fokon a vádlottakat a sz..xuális erőszak mellett folytatólagosan elkövetett sz..xuális visszaélés bűntettében, a nőt továbbá kiskorú veszélyeztetésében is bűnösnek mondta ki. Az akkori ítélet ellen a vádlottak és védőik felmentésért fellebbeztek.

Unokatestvérek és gyülekezeti tagok

A vád szerint az egymással rokonságban álló vádlottak – unokatestvérek – kapcsolatát az is erősítette, hogy mindketten gyülekezeti tagok voltak, bár nem egy vallási közösségben. A férfi 2013-ban hetente látogatta az asszonyt annak pécsi lakásán, ahol a nő kiskorú lánya is lakott. Mintegy fél év alatt bizalmas kapcsolatot alakított ki a nővel, miközben “próbálta jó útra téríteni” a lányt.

“Nevelési célzattal”

A vádlottak 2014 nyarán megállapodtak abban: a férfi “nevelési célzattal” kikötözi az ágyra a 13 éves lányt és sz..xuális cselekményeket végez vele, hogy a gyerek ne legyen prostituált, és megtapasztalja azt, hogy milyen érzés, ha elrabolják és megkötözik. A férfi az anya tudatával a lakásban lemeztelenítette a gyereket és a kezeit a falvédőhöz kötözte. A lány ellenkezett, folyamatosan segítségért kiáltott, de az asszony nem ment be a szobába.