Bazsalikomos rántotta, főtt tojás, tükörtojás – a tojást rengetegféle módon fogyaszthatjuk, és minden formájában imádjuk. Reggelire, ebédre, vacsorára, jöhet bármikor! De mégis mennyi belőle az ideális mennyiség?
Nyugi, tojásfüggők, jó hírem van: hetente egykartonnyi tojás a legegészségesebb. A Women'sHealth szerint ugyanis napi két tojás az ideális mennyiség egy átlagos embernek. Arra azonban azért oda kell figyelnetek, hogyan eszitek a tojást. 

„Napi két tojás teljesen egészséges, de ha például szeretnéd a rántottádat sajttal megszórni, akkor jócskán megnöveled a telített zsír és a kalória bevitelét” – mondta a szakértő, Keri Gans.

Pontosan ezért, ha nagyon imádjátok a tojást, és mindennap szeretnétek enni belőle, akkor a következő módon elkészítve a legegészségesebb: a két tojást olívaolajon süssétek ki, sóval és borssal ízesítsétek, mellé pedig egy nagy marék vegyes salátát vagy friss zöldségeket egyetek, sőt még egy szelet teljes kiőrlésű pirítóst is rágcsálhattok mellé! De mi van akkor, ha ti inkább a salátát és a pirítóst sajtra és baconre cserélnétek? Akkor a megoldás az lehet, ha csak a tojásfehérjéből készítitek el a reggelit?

NEM. Ugyanis a tojássárgájában olyan fontos tápanyagok vannak, amik a fehérjében nem találhatóak meg. Igaz, ha a tojássárgáját eltávolítjátok, akkor eltávolítjátok a zsírt is, de akkor sok fontos tápértéktől is megfosztjátok magatokat. Ez pedig hosszú távon nem éri meg! Így ha tehetitek, a tojást extra feltétek nélkül egyétek, ha mindennap szeretnétek belőle falatozni.