Csak egy kis változtatás, és az egyik klasszikus kedvencünk új életre kel...
Hozzávalók:

a gombóchoz:
8 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
kevés reszelt citromhéj
40 dkg krémtúró
4 db tojás
2 evőkanál liszt
1 rúd vanília
20 dkg toast kenyér

A morzsához:
10 dkg darált mák
10 dkg vaj
kevés só
10 dkg cukor
2 teáskanál fahéj
A meggyraguhoz:
40 dkg magozott meggy
10 dkg cukor
1 dl vörösbor
kevés fahéj
csillagánizs
szegfűszeg
1 szelet narancs
1 szelet citrom

Elkészítés:

A gombóchoz a túrót, a tojást, a lisztet és a vajat, a reszelt citromot, a vaníliás cukrot és a félbevágott vaníliarúd kikapart belsejét összekeverjük.

A toast kenyér héját levágjuk, és apróra felkockázzuk, majd a túróhoz adjuk. A hűtőbe tesszük fél órára.

A morzsához serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadunk darált mákot, cukrot, pici sót, fahéjat, és folyamatos kevergetés mellett 5-6 perc alatt jól összepirítjuk.

A meggyöntethez a meggyet a borral és cukorral felforraljuk, és a fahéjjal, a csillagánizzsal, a szegfűszeggel és 1-1 szelet citrommal és naranccsal ízesítjük.

A masszát kivesszük a hűtőből. Vizet forralunk, majd egy kanál segítségével gombócokat formázunk belőle, és fedő alatt kb. 6-7 perc alatt készre főzzük. Főzés után megforgatjuk a morzsában.

A mákbundás gombócokat a meggyöntettel tálaljuk.