Fiatalok, lelkesek és – látszólag – nemes ügyért tüntetnek. A transzparensek jól csengő szavai mögött azonban gonosz csapdák rejlenek. Mi már tudjuk.
Migránssimogató felvonulók népesítették be London utcáit szombaton. Azért tiltakoztak, hogy a brit kormány teljesítse korábbi ígéretét és fogadjon 20 ezer migránst. A hangzatos rigmusok közül kitűnt egy, amelyben Theresa May konzervatív miniszterelnök deportálását vetették fel.

Az akciót a Szolidaritás a menekültekkel (Solidarity with Refugees) nevű fedőszervezet szervezte. A Breitbart helyszíni beszámolója annyiban különbözik szinte az össze többi médium híradásaitól, hogy felsorolja a rendezvényen megjelent egyéb szervezeteket is: Amnesty International, Oxfam, Medecins Sans Frontieres (Orvosok Határok Nélkül), Refugee Council (Menekült Tanács) és Stop the War Coalition (Állítsuk meg a Háborút Koalíció). A fotókról kiderül tovább, hogy az amerikai gyökerű Black Lives Matter, a balkáni migrációs útvonalon is jól ismert No Border, valamint a Refugees Welcome (Isten hozott Menekült) is jelen volt.

Szegény londoniak azt hihették, hogy ártatlan tekintetű fiatalok táncolnak előttük, demonstrálva kiállásukat a migránsok befogadása mellett. Szép gondolat. Mi Magyarországon azonban tudjuk, honnan fúj a szél. A szervezetek többsége a George Soros által finanszírozott civil anarchisták közé tartozik, és vélhetően a többi is hasonszőrű. Még beletelik némi időbe, míg a britek is rájönnek, hogy fizetett zsoldosok bohóckodtak előttük, nem önkéntesek. A transzparenseken olvasható szövegek pedig kedvesek, de mögöttük sok-sok szándék és számos csapda húzódik meg.

London még csak mostanában kezdi el kóstolgatni, milyen is az, amikor Soros belecsap a lecsóba.