Hivatalos személy elleni erőszak és személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség egy 52 éves, Nógrád megyei nővel szemben. A boltjában nyáron próbavásárlást végeztek az adóellenőrök, ő pedig egyiküket a boltba zárta. Kétszer.
Az adóellenőrök még júniusban tettették civilnek magukat, és végeztek próbavásárlást az állateledelt árusító nő boltjában. Az ellenőrök egy terméket vettek, kifizették, majd távoztak az üzletből úgy, hogy a vásárlásról blokkot nem kaptak.

Rövid idő múlva a két adóellenőr visszatért az üzletbe. Igazolták magukat és közölték, hogy a vásárlás során tapasztalt hiányosságok miatt ellenőrzési eljárást fognak folytatni a nővel szemben. Az eladó tagadta, hogy a próbavásárlás egyáltalán megtörtént volna, majd az ellenőröket azonnali távozásra szólította fel. Közben elkezdte bezárni a boltot, és el akart menni.

Az adóellenőrök többször is felszólították az eladót, hogy az adóellenőrzésnek vesse alá magát, de ennek továbbra sem akart eleget tenni. Mivel tartottak attól, hogy őket a vádlott bezárja az üzletbe, egyikük kiment az utcára.

A felhívás ellenére a nő is kiment a boltból és az ajtót lakattal rázárta a másik, bent tartózkodó ellenőrre, majd távozott. Rövid idő múlva visszatért, mert a táskáját bennhagyta a boltban. Amikor a helyiségbe lépett, a bezárt adóellenőr felszólította, hogy az eljárásnak vesse alá magát. Ennek nem tett eleget, hanem elkezdte az ellenőrt kilökdösni a boltból, de nem járt sikerrel, így az ajtót ismét rázárta.

Végül rendőrökkel ment vissza a helyszínre és engedte ki az adóellenőrt az üzlethelyiségből.

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért a nő ellen – írja az ügyészség.