A 2017-es költségvetés is azt tükrözi, hogy a családok támogatása továbbra is kiemelt célja a kormánynak - mondta Novák Katalin.
A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár csütörtökön Balatonfüreden beszélt erről, ahol a Fidesz-KDNP-frakció évadnyitó ülését tartja. Novák Katalin kiemelte: a magyar családok ma jobban élnek, mint 2010-ben.

"A magyar családok ma jobban élnek, mint 2010-ben."

gyanakkor szavai szerint a statisztikák azt mutatják, hogy a házasságkötések száma 2010 és 2015 között több mint 30 százalékkal, a termékenységi mutató pedig öt év alatt 15 százalékkal emelkedett.

Az államtitkár hangsúlyozta: az eredmények összefüggésben állnak a kormány családpolitikai intézkedéseivel.

Hozzátette, hazánk az OECD-átlag 2,5 százalékával szemben GDP-je több mint 4 százalékát fordítja családtámogatásokra, de a 2017-es költségvetés alapján látható, hogy ez a mérték tovább fog nőni, hiszen emelkedik a kétgyermekesek adókedvezménye, és még többet fordítunk otthonteremtésre.

Fontos magunk mögött tudnunk a Fidesz-KDNP-frakciót, fontos az, hogy tudjuk: a frakció tagjai szintén támogatnak bennünket a családtámogatások növelése, bővítése és az eddigi családtámogatási programok további fenntartása ügyében - fogalmazott Novák Katalin.

Forrás: fidesz.hu