A rendőrség több jel szerint is arra gyanakszik, hogy szögbombát robbanthatott valaki a Teréz körúton szombaton éjjel. Úgy tudjuk, vannak arra utaló jelek, hogy valaki szándékosan okozott sérülést a rendőröknek, a helyszínen előzőleg láttak egy zacskóval várakozó alakot.
Tizenkét órával azután, hogy két rendőrt megsebesítve robbanás történt a főváros VI. kerületében, még mindig nem tudni bizonyosat arról, mi okozta a detonációt. A Teréz körút 4. szám alatti üresen álló üzlethelyiség (az egykori Keravill épülete) bejáratánál a hivatalos rendőrségi álláspont szerint ismeretlen eredetű robbanás történt, de több jel is arra mutat, hogy a súlyos bűncselekményt gyanítanak.

A hvg.hu értesülése szerint nem kizárt, hogy kifejezetten azt a rendőrpárost vették vele célba, akik a robbanásban megsérültek. A járőr ugyanis a megszokott útvonalán haladt. Információink szerint a robbanást megelőzően a helyszín közvetlen közelében, egy kapubeállóban, egy kezében zacskót tartó alakot láttak, aki amikor a járőr elhaladt előtte, kivett valamit a zacskóból és utánuk dobta, majd azonnal visszabújt a beállóba. Két-három másodperccel később következett be a robbanás. Ezt követően az alak azonnal átment az út másik oldalára, de útközben végig a sebesült rendőröket nézte. Úgy tudjuk, a bomba csak kis hatótávolságban végzett komolyabb rombolást.

A rendőrség több médiummal is közölte, hogy szándékos emberölés gyanúja miatt nyomoznak, ez nem azt jelenti, hogy meghalt valaki, hanem a törvényi tényállásnak megfelelően nevezik így azokat az eseteket is, amelyek végül nem végződtek halállal, de az elkövető szándéka arra irányulhatott.